De ReisRidders

                                                                         USA 2013

                                                         

 

                           pagina 2                                                    Pagina 3

 

  

 

                                          Route kaart van Mexico tot Houston

 

     

 

Via Santa Ana komen we bij de grens met de VS.

Er is bij Mexico-uit zoveel verwarring, dat het 2 uur in beslag neemt, om een uit-stempel te pakken te krijgen. 

                                       GRENSOVERGANG NOGALES van

                                        MEXICO ----------NAAR--------------VS

        

 

                                                            

 

USA-in verloopt soepel, vriendelijk, maar het duurt……….en duurt…………en duurt. In totaal 3uur!

Vooral de opstelling bij de grens (allemaal achter elkaar); controle van groente, fruit e.d.; registratie met vingers en duimafdruk en het stempel in paspoort/visum duurt lang.

 

                                 WE ZIJN IN DE UNITED STATES OF AMERIKA

 

11 mei Nu de USA in.

Wat een verschil hier………

Wat een land; wat een wegen ( 8 baans); wat een verkeer; wat een gebouwen; wat een RV’s (campers/bussen); en…

Wat een snelheid…………de cruisecontrole gaat op 100km p/u voor de volgende 300km. Dat schiet lekker op, we rijden in volle vaart via Tucson, richting San Diego naar Gila Blend, waar we op een TrailerPark zullen overnachten.

Hier staan ze dan …………….. the big Buses and Trailers, wat een dingen zijn dat!!! Ons busje is er een dinkey-toy bij.

Deze Trailerparken zie je overal langs de Interstates, het zijn een soort doorreis parken. Eigenlijk een groot Parkeerterrein, waar alle voorzieningen zijn, zoals een full hookup (d.w.z. elektrisch/ waterleiding en afvoer). Tevens is er een toiletgebouw, met warm en koud water, dat er keurig uitziet. Je kan er wassen in een wasmachine, ook met warm water, en er is een droger.

Gelijk valt het grote verschil op met Midden- en Zuid-Amerika.

Ik voel me hier opperbest! Effen weer van de luxe proeven.

De volgende routes zijn saai naar Los Angeles, via Lake Tamarisk. Hier proosten we samen met Kees en Mariëtte met hun afscheidsborrel “Champagne”, op de goede vriendschap! Wat zullen we die borreluurtjes straks missen.

 

13 mei In Los Angeles staan we in de wijk Anaheim, weer op een TrailerPark,dit is vlak bij Disneyland.

’s Avonds hebben we met de groep een afscheidsdiner, waar we onze reisleider heel erg bedanken voor zijn prima begeleiding en de vele hulp.

 

14 mei: naar Disneyland in Los Angeles.

We zitten hier in Anaheim maar enkele kilometers van Disneyland vandaan.

We nemen de shuttel rond 9.00u, want 10.00u gaat het Park open. Als we er aankomen, lopen er al duizenden mensen. Kaartjes kosten $ 87,- - $ 2,- (seniors)= $ 85,- p.p., dus een aardige korting.

We mogen de Mainstreet al in en kijken daar wat rond. Om 10.00u komt het sein: Park open en ieder gaat zijns weegs. Wat valt er allemaal te bekijken en te doen.

Hier een kleine impressie, kort en krachtig: Je kan naar Fantasyland, naar Tomorrwland, naar Mickeys Toontown, naar New Orleansquare en Critten Country Adventureland.

Aangezien ik niet zo’n pretparkmens ben en niet in alles ga wat snel, rond of over de kop gaat, verdwijnt Sjaak enkele keren alleen om daar juist wel van te genieten.

Gelukkig zijn er ook rustig varende bootjes, die door piratenland varen en door Small World, enz.

Small World is wel een hoogtepunt, waar van allerlei landen iets getoond wordt. Het is allemaal zo prachtig, vrolijk en kleurrijk gemaakt m.b.v. poppen in klederdracht en muziekgroepen uit het land.

Echt prachtig! Zo doen we gelukkig ook heel veel dingen samen. We zitten ook in een Space Shuttel, die door de ruimte gaat en waar je zelf alles mee beleeft d.m.v. een 3-D film.

Omdat ik dat wel leuk vond, dacht ik dat ook Space Mountain wel kon. Maar helaas……Wat had ik daar spijt van, dat ik daar ben ingestapt. Alles in het donker, je wordt afgeschoten in de ruimte, vliegt alle kanten op in een reuze vaart. Je wordt alle kanten op geslingerd en ziet niks. Ik heb gegild, mijn hoofd omlaag gedaan en ogen dicht. Wat was ik blij, dat ik eruit was! Ik had echt wel een half uur nodig om bij te komen. Dit nooit meer!

Om 19.00u is de parade en dat is weer genieten van de praalwagens, de muziek, de dansers enz.

                                  

 

                                              Diaserie Disneyland

 

Van 15-27 mei rijden we de Californische  Kust langs van Los Angeles tot San Francisco.

Deze route gaat het merendeel over de Hwy 1, met prachtige uitzichten van de ruwe kust.

Het is de moeite waard!

We rijden hem met 7 overnachtingen:

 

1e overnachting is bij Malibu Beach, waar we een prachtig uitzicht hebben, omdat het Trailerpark boven de Pacific ligt. We staan hier 2 nachten en regelen in die dagen de verscheping terug naar Nederland vanuit Baltimore en tevens onze tickets voor de terugreis naar huis.

Onze terugkomst is dus gepland, het einde is in zicht, we komen eraan……

En of we daar ZIN in hebben?

Aan de ene kant wel, want we verlangen er nu toch wel naar om de kinderen te zien en te knuffelen.

Ook de familie en kennissen willen we graag weer eens zien en spreken, maar……….

Aan de andere kant niet, want er is geen mooier leven dan een trekkend leven. Het is zo genieten om elke keer weer een stukje van deze prachtige wereld te mogen zien. Wat kun je nog meer wensen?

We vinden het allebei geweldig om op onze manier de wereld rond te reizen en zo te proeven van de prachtige stukjes van “moeder natuur” op deze aardbol. Geweldig, toch?

 

2e overnachting bij Lake Casitas, een groot recreatie gebied met een Meer en campings.

Je kunt hier heerlijk wandelen. We zijn hier naar uitgeweken, omdat de Campings langs de kust schreeuwend duur zijn ($50,- tot $75,- of meer), dus is het een beetje opletten, waar je gaat staan.

 

3e overnachting is in Oceano, na eerst een kijkje te hebben genomen in het toeristische Santa Barbara. De Camping “Pacific Dunes Resort en Park” doet zijn naam eer aan. Wat een geweldige golvende duinen zijn daar om te beklimmen. Je komt niet eens bij de zee, zo breed zijn ze, maar wel geweldig mooi om door te lopen.

De zee bekijken we de volgende dag met de camper in Pismo Beach, waar een groot strand is.

Het is nog steeds prachtig weer, maar er staat een frisse, soms zelfs koude wind.

 

4e overnachting is in Morro Bay, een vissersplaatsje. We staan hier op een Trailerpark midden in een straat. Het plaatsje is bekend om zijn “Rock”(rots) in zee en zijn zeehonden. Het is een gezellige plaats met veel eettentjes. Als we naar het strandje onder de rots rijden, zien we nieuwe beesten, nl. zeeotters. Een prachtig gezicht! De meesten liggen op hun rug, zwemmen, eten of slapen. Sommigen zien we slapend onder een deken van zeewier, dat tevens hun voedsel is.

We bellen via skype naar San Francisco om een Trailerpark voor 3 dagen te regelen. Dit is wel nodig, want het is een lang vrij weekend i.v.m. Memorial Day.

 

5e overnachting is ten zuiden van Big Sur in het Pfeifer State Park, waar we een trail lopen.

Elke dag worden er weer heel wat kiekjes gemaakt van de prachtige kustweg.

Tijdens deze rit liggen er bij San Simeon vele zeeolifanten op het strand. In deze tijd doen ze niet zoveel, want zijn in de rui.

 

6e overnachting is voor Santa Cruz in Aptos, waar we op het Seacliff Trailerpark staan, weer niet ver van een mooi strand, maar helaas vandaag geen strand, maar aan de was.

                           

   

 

                                              Diaserie californische kust

 

7e overnachting is tevens de eindbestemming, nl. San Francisco.

De Kustweg is werkelijk prachtig met aan de ene kant mooie uitzichten over de Pacific en aan de andere kant heuvelachtig landschap met vele bochten.

We rijden langs de vuurtoren bij Pigeon Point en lunchen in de camper bij het strand van Half Moon Bay. Daarna is het “UP to San Francisco”!

27 km voor ons einddoel hebben we voor de eerste keer een langzaam rijdende file.

Onze route gaat over de Golden Gate Bridge, waar we aan de andere kant van de brug bij een Vista punt stoppen.

Wat een geweldig uitzicht hebben we hier op de G G Bridge, de Skyline van S F en op het eiland Alcatraz. Daarna rijden we naar ons Golden Gate TrailerPark, waar we geboekt hebben.

Helaas…………..we komen niet voor op de lijst en het Park is vol.

De eigenaar (76 jaar) heeft een klein foutje gemaakt en is ons vergeten te noteren. (dat kan en mag op die leeftijd). We schrikken ons rot, want er is dit weekend echt niks meer vrij.

Gelukkig heeft hij toch nog een plekje en hij verontschuldigt zich en geeft ons van de 3 nachten er 1 cadeau. Dat vinden wij helemaal niet erg, hoor! Aardige man, toch?

Van hier uit gaan we de twee volgende dagen San Francisco bezoeken.

 

Dag 1: met de boot (20 min. lopen vanaf de camping), die er 45 minuten over vaart. We komen dan ook in de buurt van Alcatraz (vroegere gevangenis). Deze dag lopen we de Pieren-tocht. Geweldig!

Uitzicht op zee en lopen maar. Bij Pier 39 eten we wat. Er zijn hier genoeg tentjes en winkeltjes, waar je van alles kan krijgen. Daarna richting Fishermans Warf, waar ook vele eetgelegenheden zijn. Hier staan we 1uur lang in de rij voor de kabelbaan, een trammetje, dat de stad in gaat.

San Francisco is op een heuvel gebouwd, dus de trammetjes zijn heel bekend. Ook leuk om mee te gaan. Het gaat echt op en neer. We stappen uit bij Union Square, waar we rond kijken. Lopen daarna weer een stuk omhoog naar China Town. Een mooie wijk met vele Chinese gebouwen en winkeltjes.

Daarna lopen we weer terug richting Pieren, waar onze Ferry om 19.25u vertrekt.

We komen rond 20.30u moe en voldaan bij ons Campertje aan.

                             

                                     Diaserie San Francisco 1

Dag 2: met de bus, via de Golden Gate Bridge naar de stad. We stappen uit bij de City Hal, een prachtig gebouw, maar geen prachtige buurt. We komen in de Mc Alisterstreet, een zwarte wijk en vele stufkikkers. We drinken er koffie en “genieten”van de gestoorden, die hier voorbij lopen, zingen, lachen. Niet te filmen, wat een lui!

We lopen tot Aloma Square omhoog, waar vandaan je weer een prachtig uitzicht hebt.

Moe van het omhoog lopen, pakken we de Shuttle naar het Golden Gate Park, waar we de rest van de dag rond kijken. Het is zo groot en er is zoveel te zien, zoals een Flower Conservatory, een Japanse tuin, Botanische tuin enz. We rijden er verschillende keren met de gratis shuttle mee, die ons van de ene plek naar de andere kant brengt. Op het eind van het park, aan de pacific zijn er zelfs twee Hollandse molen te zien. Na een heerlijk biertje in het Beach restaurant gaan we weer bussen en huiswaarts. Wat een prachtige dag was het, super!                             

                                             

                                             Diaserie San Francisco 2

 

Van 27 -31 mei Yosemite Park:

Van het drukke San Francisco rijden we over de dubbeldeksbrug “Richmond Bridge” naar het rustige Yosemite Park, alhoewel …………….

Yosemite Park is een Park, waar de beren nog vrij rondlopen, dus oppassen geblazen.

Als we eraan komen, blijken alle campings 4 dagen lang vol te zijn. We moeten naar een camping 10 km buiten het Park. Hier staan we twee nachten.

We krijgen het voor elkaar om ook 2 nachten bij de Valley op een camping te staan door er zelf naar toe te rijden en te informeren. Het Park mag je niet langer dan 7 dagen bezoeken, dus bij de campings is er ook altijd doorstroming. Omdat we toch 2 dagen in de Valley komen, besluiten we deze dag naar de Mariposa Grove te rijden, een rit van zo’n 80 km. Ja, je leest het goed, het is niet zomaar een Parkje. Bij de Mariposa Grove kun je de grote Sequoias bomen bekijken via een trail.

Wat een knapen zijn dat, daar ben je zelf maar een klein knaapje bij. We zien er de grootste boom, de “Giant” en ook een, waar je onderdoor kunt lopen, de “Tunnel”. Het is een prachtig bos om door te lopen. Helaas de km ’s tikken aan en onderweg op deze rit zijn niet veel uitkijkpunten, maar wel veel bochten.

       

                                                   

                                                      Diaserie Yosemite 1

De volgende dag gaan we dus in de Valley kamperen, waar prachtige plaatsen zijn om te wandelen.

Onderweg kun je weer op vele plaatsen een stop maken om even rond te kijken en te genieten van de mooie plekjes en uitzichten.

In de Valley kun je gebruik maken van de gratis shuttle, die daar rond rijdt.

We lopen de Mirror Lake en de Sentinentel Lake trail in die dagen. Elke dag zo’n 10 km, het is hier echt genieten. Prachtig!         

                                                         

           Diaserie Yosemite 2                          Diaserie Yosemite 3

Ook tijdens de terugweg uit het Park richting Mirror Lake zijn er zoveel mooie uitzichten. Hier zelfs met sneeuw op de bergen, zo hoog ligt dat deel van het Park. Het is flink klimmen tot 3000m.

Ja, Yosemite Park is een aanrader, zeker voor wandelaars. Het enigste wat we nog graag hadden gezien, is een Beer, maar helaas geen beer gespot.

                                                   

                                                       Diaserie Yosemite 4

 

 

                   pagina 2                                                                    pagina 3

www.dereisridders.nl  | 
bezoekerteller
dank voor u bezoek