De ReisRidders

 

pagina 2

12 april
Langs de kust van North en South Carolina gaat het verder zuidwaarts.

Onderweg maken we een koffiestop in het mooie plaatsje Beaufort

 

 


 

 

   

Onderweg naar Beaufort

 

Beaufort

 

 

Onze eerste overnachting is net boven Wilmington bij Leland. Vandaag weer verschillende zaken langs voor omvormer maar niemand heeft de omvormer, die we nodig hebben. Onze overnachting is weer bij de Walmart om hier nog na te vragen naar omvormer en om Sjaak zijn versnelling bij te stellen. We moeten de volgende ochtend terug komen.
Zo gezegd, zo gedaan. Sjaak komt terug met een nieuwe fiets, want iets repareren beginnen ze niet aan.
Het gaat allemaal zo gemakkelijk bij de Walmart, ze kijken niet eens wat eraan schort. Volgende maand weer een nieuwe?? Zou zomaar kunnen, ha, ha!
 

 

 

We rijden over de nr: 17 en komen bij het visitor center van South Carolina terecht.
Ze waarschuwen ons, dat er zonder reserveren geen plek is in State Park of Camping vw de Paasdrukte. Ze bellen stad en land voor ons af en vinden een camping 10km uit de kust, cp Cypress voor $ 47,- per nacht incl tax.
We vinden het nog steeds oneerlijk, dat we evenveel moeten betalen als die grote ordinaire bussen met auto eraan gekoppeld. Die gebruiken super veel stroom met airco en allerlei andere apparatuur.
En wij? Wij kunnen geen stroom gebruiken, want geen omvormer.
We maken van de gelegenheid gebruik om hier de camper binnenin een wreef te geven en om te wassen.  Voor $ 2,- per machine is toch echt een koopje. Dan denk ik terug aan $30,- voor 1 was in een midden Amerikaans land.

 

 

           

groot groter grootst

 

naast onze grote broer

 

trailer zelfs met balkons

 

bij iets groots hoort een deftige auto

 


We zitten in de buurt van Myrtle Beach, waar het erg toeristisch is. Het is één lange strook strand langs de kust. Heerlijk om te fietsen, te wandelen of lekker op het strand te zitten. En dat doen we dan ook. Sjaak heeft zijn eerste duik in de Atlantic genomen, en het was niet eens érg koud. Het is super weer met zo,n 27 graden is dat nog redelijk vol te houden en zeker op de stranden met een windje van zee. Ook de avonden koelen gelukkig goed af.

 

 

       

Myrtle beach

 

op het strand van Myrtle beach

 

plaatjes zeggen meer dan woorden

 

 

 

Langs de gehele kust zien we regelmatig pelikanen duikend, zwemmend of zoals hier vliegend

 

 

 

 

 

Pelikanen

 

 

 

 

en hier zwemmend

15 April 
We rijden ri Charleston, onderweg willen we naar Huntington Beach, maar komen er niet in, is gesloten?  Op navraag blijkt dat het State Park gesloten is omdat er nog teveel schade is van Huricane Mathew, die hier eind vorig jaar heeft gewoed. Aan de andere kant van de weg zien we Greenbrook Garden, wat ons wel wat lijkt.
Nou, daar hebben we geen spijt van gehad. - Wat een prachtig Park is dat, met de meeste sculpturen van heel Amerika.
We kijken onze ogen uit en lopen er 5 uur rond. Ook doen we een boottoer maar die viel erg tegen. We hebben erg genoten van zo'n onverwachte beslissing. Zie foto's.

 

De Greenbrook Gardens

 

 

 

Dias Greenbook Gardens

 

 

 

Vogels in de Greenbrook Gardens

 

 

 

       

???? 

 

vrouwtje kardinaal vogel ?

 

kardinaal vogel

 

 

We rijden naar de Walmart in Mt. Pleasant, deel van Charleston. Hier beleven we ons volgend onverwachts avontuur. Aan aanspraak geen gebrek. We staan nog maar net als een Canadees komt, die foto's laat zien van bergen met sneeuw voor z'n huis. Even later gaat een auto naast ons staan, blijkt een Amerikaa met Poolse roots te zijn, die een huis hier in de buurt heeft en één in Zuid Duitsland. Hij komt n praatje maken en heeft interesse in zo'n camper als de onze en hoe we die verscheept hebben. Hij nodigt ons uit om mee naar zn huis te gaan. We zijn best n beetje moe en zeggen hem, dat we hier blijven. We zijn ook een beetje afwachtend. Dan nodigt hij ons voor morgen uit, om ons de stad te laten zien en om te lunchen in een speciale eetgelegenheid,Hier komen de locals zondags na de kerkdienst  in nette kleren en de vrouwen met prachtige jurken met enorme hoeden. 

Laat het nu morgen net 1e Paasdag zijn dus dat komt goed uit.

 

                                                                                                                                                               

Lunchen in een speciaal  lokaal

 

Dames met mooie hoeden

 

Op deze plek ontmoeten we ook ons eerst rondtrekkend Nederlands stel, Jan en Truus. Daar zijn we ook zomaar niet vanaf. De mannen praten honderd uit. Laten ze nu vrienden hebben in Biggekerke. Dat is toch ongelooflijk! Sjaak zijn geboorte dorp.

De volgende dag staat Pawel precies op tijd bij de camper.
Zo gezegd, zo gedaan. We drinken koffie, maken kennis met zn dochter. Zijn vrouw zit trouwens in Duitsland in de sneeuw. (Zakenmensen beiden, veel onderweg.) 

We gaan lunchen en daarna bezoeken we één van de mooiste en relaxte steden van het zuiden van Amerika, nl Charleston met prachtige koloniale huizen met grote veranda's. Bij de haven is het gezellig wandelen. Het is een super dag.

Er zijn in Amerika heel veel steden en de een nog mooier dan de andere maar ze zeggen dat jde steden San Francisco, New Orleans en Charleston de drie mooiste zijn.
We nemen de camper mee naar zn huis en proosten op de gezellige dag, slapen in de camper die naast zn huis staat.

 

 

's Ochtends ontbijten we er en maken samen een strandwandeling op Sulliven Island. Ook hier weer super mooier grote huizen, eveneens bij Palm Island
Na een drankje nemen we afscheid.Wat een super ervaring! 
Thank you Pawel en Camilla.!

 

 

 

 

 

 

Diaserie Charleston

 

 

 

 

 

op de fiets door Savanah

 

 We reizen verder naar de volgende mooie stad, naar Savannah
We staan hier midden in de stad op het Parkeerterrein van de verkeersinformati. Ideaal maar ook warm, is soms zelfs 29 gr. 's Avonds koelt het gelukkig wel af, als er niet van die bullebakken van campers naast je komen staan, waardoor je geen zuchtje wind voelt.
Savannah is een heel groene stad met Parken en Parkjes en hele grote oude bomen en evenals Charleston met prachtige, koloniale huizen.
Het historisch centrum ligt tussen 1 mile x 1 mille.
Het is te belopen, maar wat ben ik blij met mn fietsje !!
We zien de hele stad in één dag. We hebben alles op de fiets gedaan. Het was heerlijk met zo'n hitte en een stuk minder vermoeiend dan lopen. Ik blijf het dus roepen: "Wat bin ik blie mee mn fietsje!" 
Aan de rivier is het gezellig druk. Je kunt er de grote container schepen ongeveer aanraken, zo dicht varen ze langs.

 

 

 

In de stad en ook onderweg zijn er veel stalletjes waar je prachtige bloemstukken, mandjes enz. kan kopen gemaakt van een speciale zachte grassoort. We kopen onderstaande bloemstukjes

 

       

Alles gemaakt van gras

 

In 1 min. had ze een roos gemaakt

 

Deze hangen in de camper

 

 

 

 

    

Onderweg naar Savanah

Diaserie Savanah

  

 

 

 

 


 20 april
De volgende camping is op een State Park, tussen de hoge bomen en aan een rivier, waar je niet mag zwemmen vw alligators. We staan er heerlijk. Van hieruit bezoeken we het Okefenokee Swamp Park, waar we een boot en treintoer maken door een stukje van het super groot moerasgebied.
Het is een exotisch, oeroud landschap van zwart water en cipressen, waarin vele alligators otters, schildpadden en vogels leven. Het is een prachtig gebied en we zien veel alligators van klein naar groot, en fotogenieke plekken met spiegelingen. Alweer een super dag gehad, waarin we weer n hele andere natuur hebben gezien bij super warm weer.
 

 

 

 

 

Diaserie Okefenokee Swamp Park

 

 

 

 

 

 

 


 

                                                

 

 

 

                               

 

volgende

 


vorige  

TerugVerder
www.dereisridders.nl  | 
bezoekerteller
dank voor u bezoek