De ReisRidders

 

Pagina 1

 


 Route Baltimore - Florida

Route Baltimore - Florida

 

28 mrt: Sjaak wordt door Mary, de B&B eigenaresse, naar het kantoor bij de haven gebracht. Hij houdt mij op de hoogte via whatsapp. De afwikkeling verloopt soepel en snel. Ineens staat hij voor de deur, alles zonder schade en alles zit er nog in.

Inpakken en wegwezen dus. Na de lunch en de laatste boodschappen voor koelkast en vriezer gaan we eindelijk aan onze eerste trip beginnen.

Vandaag is dat richting Frederick 80 km verderop.
Hier naar de Walmart om gasflessen en adapters te kopen. Helaas geen adapters.
Als ze ons doorsturen naar een andere zaak, begint een ellende, die we niet hadden verwacht. Zeker niet met een nieuwe camper.

 

Tate garage bedrijf

 

We krijgen een ALARM van airbag en hillholder ( hulpje voor in bergen ) Garage bezoek, bellen met Citroën in Vlissingen, enz enz. Een heel gedoe en dat dagen lang. Sjaak zelfs een keer om half 3 's nachts uit bed vw tijdsverschil om op tijd te bellen naar Nederland.
Een start van onze reis om niet te vergeten.

 


Het alarm is niet de enige tegenslag. We rijden van hot naar her voor een gasadapter, helaas nergens te krijgen.
Geen gas, dat betekent geen koelkast. Alle gekochte boodschappen nu koel houden met zak ijsblokjes .
Camping hier kunnen we niet staan, geen plaats.
Tot overmaat van ramp, loopt ook onze volle watertank zowat leeg, omdat we een knop vergeten in te drukken.
WAT EEN START!
Gelukkig worden adapter (hadden er toch één bij ons), water en staanplaats problemen (blijft bij de Walmart ) opgelost.

 

Zo zag de Clockspring er uit

 

 

Met het alarm van de auto zijn we drie dagen bezig.
We hebben hier Crysler/Ram garage Tate, die ons wil helpen, eveneens contact met Citroen garage van Beek en zo komen ze tot de conclusie om de Clockspring, die kapot is en verbonden is met de airbag van elkaar te koppelen.
Gelukkig zijn er ontzettend aardige Amerikanen, zoals bij Garage Tate, die ons die dagen van dienst zíjn en de Clockspring ontkoppelen, dat 1uur werk in beslag neemt.
Kosten $ 0,00 . Van ons krijgt garage TATE dan ook een SUPER WARME DOUCHE. Natuurlijk wordt de monteur door ons beloond. De manager blijft zijn diensten aanbieden onderweg, mochten er problemen zijn. We kunnen hem altijd bellen. We moeten het nu zonder airbag en claxon doen, want die zit daar ook aangekoppeld. En de hillholder staat ook op alarm.

 

De loodgieter aan het werk

Diezelfde dag nog een adapter gezocht voor de Cramergril.
Geholpen door een klant, een loodgieter, die ons meeneemt door de winkel en de dingen bij elkaar zoekt, die we nodig hebben. Daarna snijdt hij onze adapter eraf en monteert hij de Amerikaanse eraan. Tijd 1uur werk, kosten $0,00.
Ook loodgieterbedrijf DELMAR verdient een WARME DOUCHE
Hij wil absoluut geen geld maar een lekker Nederlands gerecht, omdat hij graag kokkerelt. Stuur ze maar door naar de mail. Dankjewel !!
Dit is wel de eerste Amerikaan, die graag kookt , want de meesten kiezen voor hapklare brokken.

 

 

Frederick

 

           

Frederick

 

Frederick

 

Frederick

 

Frederick

 

 We plakken hier nog een dag tegenaan, omdat het zeikweer is. Gelukkig kunnen we tussen de buien door nog ff Frederick in. Het is er heel rustig, maar welke gek loopt voor zn lol buiten met dit weer. Het is niet alleen regenachtig, maar ook 6 graden koud. Brŕrrrrrrrr!

Ja, op 1 April (geen grap) gaat het echte werk dan eindelijk beginnen.

We vertrekken naar Het Shenandoah NP

.

 

 

 

Onderweg bezoeken we eerst Harpers Ferry NP, waar het grootste deel van de historische binnenstad is ondergebracht. De stad ziet er nog net zo uit als in de 19e eeuw met kleine houten winkelgevels tegen steile hellingen.

 

 

 

                                                          

Harpers Ferry

 

Harpers Ferry

 

 

                        

Harpers Ferry

 

Harpers Ferry

 

Harpers Ferry

 

Harpers Ferry

 

Het weer is redelijk, bewolkt maar ook met blauwe stukken, zodat het 's middags zonnig is. We rijden hier 2 dagen doorheen. Helaas is het voorjaar nog niet aangebroken, ziet alles er nog kaal uit en blijft het fris 12gr en 's nachts rond het vriespunt. Wat ben ik blij met de camper, de Amerikaanse diehards slapen gewoon in een tent en grillen buiten.
Tijdens de tweede dag maken we een pittige wandeling naar een waterval. Het is 5gr meer dan gisteren en volledig zonnig. De jassen gaan nu zelfs uit, tijdens het vele klimmen .
Het Park is uitgerust met vele wandelroutes en vele vergezichten. Er zit weinig kleur in de foto's, dus besluiten we de blue ridge parkway, die erop aansluit, niet te nemen.

 

 

 

 

dia serie Shanandoah

diaserie Shenandoh

 

 

 

 

Nieuwe fietsen

 

 

 

 

We hebben nieuwe fietsen aangeschaft. Omdat we onze fietsen niet hadden meegenomen vanuit Nederland, hebben we er hier maar een paar gekocht. Een Hollander zonder fiets is niets.

 

 

 

 

Omdat het hier best fris blijft, rijden we via Richmond naar Williamsburg richting kust. We pakken een camping en je zal het niet geloven, maar we maken tijd om onze kledingkast te verwisselen van winter in zomerlook.
Het is hier heerlijk weer, daarom pakken we onze nieuwe fietsen en doen een trainingsronde. Er loopt een spatlapje aan bij mij en de 17 versnellingen van Sjaak lopen nog niet allemaal soepel over van het ene blad op het andere blad, maar we fietsen. Ik moet zeggen, dat het prima gaat.
We bezoeken de volgende dag Jamestown, waar we de James eiland-loop rond fietsen en waar we de reconstructie en restanten van de kolonie van 1699 bezoeken.

 

Jamestown

 

 

                   

Jamestown

 

Jamestown

 

Jamestown

 

 

Dieren die we tijdens onze fietstocht door Jamestown eiland hebben gezien

 

 

 

           

Onderweg op de fiets

 

Vreemd soortige krabben

 

Kardinaal vogel

 

Eekhoorn in boom

 

 

 

 

 

Diaserie Jamestown

Diaserie Jamestown

 

 

Williamsburg

 

 

 

 

 

 

 

Ook Williamsburg, historische plaats uit de 18e eeuw bekijken we.
Er lopen acteurs rond in koloniale klederdracht en we gaan flink terug in de tijd. Vooral Williamsburg ziet er mooi uit met zijn witte houten gebouwen. 
We klagen nu niet graag, maar puf,puf, wat een hitte hier. Het is zelfs 29 gr. Wel ff wennen na die kou.

 

 

 

       

Williamsburg

 

Williamsburg

 

Williamsburg

 

 

 

 

           

Williamsburg

 

Williamsburg

 

Williamsburg

 

Williamsburg

 

 

We overnachten in het Chickahominy park en maken nog een lekkertourtje op de fiets

 

 

 

                                                       

Tourtje op onze nieuwe fietsen

 

Het park waar we overnachten

 

Hatteras Island

 

 De zwart witte vuurtorens van Cape Hatteras

 

 

 

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We gaan richting Outer Banks, een lange keten van smalle Barrier Islands, het Cape Hatteras Seashore genoemd. We willen hier in enkele dagen doorheen trekken. Bij de informatie krijgen we al het bericht, dat ze noodweer afgeven, regen, storm en fikse onweer en hagelbuien. 

Alles dus, wat je niet wenst als je op reis bent.

 

 

6 April

 

 

 

Het gaat ons niet allemaal voor de wind. Zeg maar gewoon, dat we de wind flink tegen hebben. Net van het ene bekomen, volgt nu weer het volgende.
We zijn dus op Hatteras Island, een smalle strook land met aan de ene kant de Atlantische Oceaan en meer landinwaarts meren en rivieren, gevoed door de Oceaan.
Vannacht gaat die flinke tegenwind, schat zo windkr 9 goed te keer. De camper schudt ervan en Marie wordt natuurlijk wakker en slaapt een poos niet, maar denkt en denkt....
Gelukkig volgt daarna een rustige periode en val ik in slaap.
Rond 6.00u begint het te regenen, maar de zware onweersbui gepaard met van alles en nog wat, blijft gelukkig uit. De regen blijft het grootst gedeelte van de morgen en we besluiten om een rustdag in te lassen, want met regen en een stevige wind valt er weinig te bewonderen.

 

 

 

 

 

 

       

Ondergelopen camping

 

Ondergelopen camping

 

Bijna natte voeten

 

's Middags blijft het flink waaien, maar schijnt ook de zon, zodat we naast het bijwerken van de website, ook heerlijk in de zon zitten met 20 gr. We lopen naar het achterste gedeelte van de camping. Je ziet er naast eenvoudige caravans, ook super grote met terras en eronder garage. Velen staan hoog op palen of blokken beton.
We snappen nu waarom?
Binnen een uur tijd, met nog steeds een straffe wind, verandert de camping in een meer. Weliswaar op laag niveau, maar alle paden lopen onder water. Tegenover ons staat ook alles blank. Gelukkig staan we op een hoog gedeelte en blijven onze voeten droog.
Het komt niet echt vaak voor, maar deze benarde situatie zorgt er ook voor, dat we nergens naar toe kunnen, omdat ook de weg naar beide kanten onder water is.
VLUCHTEN KAN NIET MEER! ! !
Gelukkig zakt het na uren voor een gedeelte en stormt het minder. We hopen, dat we morgen weg kunnen en op een leuke manier dit schiereiland kunnen bewonderen.

 


En ja hoor, we kunnen de volgende dag weg en hebben de tijd om rustig het schiereiland en het Roanoke eiland te bekijken. We bezoeken hier de Elizabeth Gardens

en de hoogste duin. (Ha, ha, bij ons zijn ze hoger)

Het weer is nu weer aangenaam overdag lekker zonnetje maar 's nachts nog een beetje aan de frisse kant

 

Diaserie Elizabeth Gardens

Diaserie Elizabeth Gardens

 

We hebben nog één akkefietje. Doordat we voor de eerste keer op een camping met elektrisch staan, lijkt het mij wel lekker om op de frisse avond nu even het electrisch kacheltje aan te doen.
Helaas kan onze omvormer daar niet tegen (van 110volt naar 220volt) en knalt het electrisch eruit. Sjaak alles bekeken en de andere dag op pad. Weer heel aardig geholpen,

maar nog geen oplossing. We denken toch dat de omvormer het begeven heeft, dus moeten we een nieuwe scoren. 
We gaan op zoek.

 

Tour over het eiland 

 

 

           

 

 

Baptisten kerkje

 

een van de vele bruggen

 

 

 

 

Vanaf Roanoke eiland gaat het de volgende dagen richting Ocracoke, waar we de gratis ferry moeten nemen naar Ocracoke eiland. We maken eerst onze reis verder over het eiand, bezoeken een vuurtoren, lopen over het strand, doen een wildlife trail en staan op een prachtig plekje aan de Sound in Rodanthe, waar de Pelikanen over ons hoofd vliegen en we genieten van een prachtige ondergaande zon. We maken hier nog een fietstochtje door de plaats van het ene eind naar het andere. Er loopt maar 1weg door het plaatsje. 
Zó gemakkelijk die fietsen. We zijn er zo op blij mee.

 

 

 

 

 

 

 

           

Rodanthe

 

Ondergaande zon

 

Ondergaande zon

 

uitwaaien op het strand

 

 

   Wildlife op de Outerbanks

 

 

 

 

                      

strandlopertjes

 

Canadese Eend

 

Slang 

 

 

 

 

 

 

                                                                 

Schildpadden

 

Pelikanen

 

Na onze gratis ferry naar eiland Ocracoke (was wel 2 uur wachttijd), gaan we van noord naar zuid. Het begin stuk is oninteressant, het is een lange smalle strook, waar maar één weg overheen loopt.
Op het eind van het eiland ligt het heel toeristische plaatsje Ocracoke. Hier zijn de golfkarretjes in de verhuur om de plaats te bekijken. Bij het visitor centre vraagt Sjaak of we mogen overnachten op de grote parkeerplaats vlakbij zee en haven, waar we morgen de volgende ferry pakken naar het vaste land. Het mag. We pakken de fiets en rijden het plaatsje rond en gaan naar de vuurtoren.
De volgende dag lopen we door het plaatsje, waarvan de steigers allemaal privé zijn en je dus niet op kunt

We vertrekken precies om 13.00u naar het vaste land en komen om 15.30u aan wal.
Het is de laatste dagen prachtig weer en zonnig.
Geen last van zeeziekte.
We rijden naar de eerste camping bij Sealevel en wassen er eerst de camper, want die zit helemaal onder het zoute water van de boottocht. Daar knapt die van op!

 

De camper wordt gewassen

 

Wij hebben vaak een wat negatief beeld van onze "Yanken", maar daar komen wij toch wel van terug, want......
Ze zijn super aardig, hebben belangstelling, helpen je uitgebreid, zijn galant, stoppen ver voor een oversteekplaats, geen bumperklevers, niet agressief dus heer in het verkeer en de grote tuinen voor hun huizen, zien er keurig verzorgd uit. In de supermarkt worden je boodschappen netjes in een zak gedaan, helaas meestal een plastic tas.
 

 Pagina 3

 

 

TerugVerder
www.dereisridders.nl  | 
bezoekerteller
dank voor u bezoek