De ReisRidders

 

                                                                 Pagina 2

 

  

 

                                          Route kaart Houston - Panama City   

                                               

 

31 mei en 1 juni: Deze twee dagen bezoeken we twee Meren.

Het Mono- Lake is heel apart door zijn Tufa Towers, die we bewonderd hebben. Het Meer heeft prachtige spiegelingen van de Tufa’s, echt een prachtig gezicht. We hebben al veel gezien, maar dit nog niet.

                                         

  

                                                     Diaserie Mono Lake

 

Het Diaz Meer is een recreatie Meer, maar zoveel wordt er niet gedaan.

Er moeten hier in de buurt, achter en bij het gebergte films zijn opgenomen.

                      

   

                                                          Diaserie Diaz Lake

2 juni: Deze dag rijden we dwars door Death Valley vanaf Diaz Lake naar Pahrump. We kunnen van de 136 op de 190 komen. De weg is prima. De hitte valt erg mee in het begin, tot we bij de duinen even uitstappen om te fotograferen. Het is wel 35+ en dat blijft zo. Vanaf nu zien we vele rotsgebergten en rotsformaties in allerlei kleuren. Het doet ons een beetje denken aan de Agua Negra Pas. Op de foto’s zie je hoe mooi ze kunnen zijn. Als we verder rijden, zien we een hele smoglaag over Death Valley hangen. We horen, dat het van de branden boven Los Angelos is.

De camping bij Pahrump ziet er geweldig uit.                                

        

                        Diaserie Death Valley

 

3 juni tot 5 juni: We kunnen het niet laten, we rijden nog even via Las Vegas, voordat de rit verder gaat naar Florida.                                                                                                                     

                                                                                         

Las Vegas: de gokstad, de lichtstad, de stad van glitter en glamour, het blijft geweldig om daar rond te kijken. Van gokken komt er weinig, maar genieten en allerlei Hotels bekijken is helemaal geweldig.

We staan niet op de camping, maar overnachten in Hotel “Circus, Circus”. Dit is nl. goedkoper dan op de camping en we hebben airco en daar is een mens blij mee, als dit niet in zijn campertje aanwezig is bij bijna 40°C. De auto staat voor onze grote kamer gestald in Circus Manor. Het is zowat midden op de STRIP, maar erg rustig. We lopen ’s middags over de Strip, maar er is weinig publiek. Is dit v.w. de Maandag, of v.w. de hitte. Ja, welke gek loopt daar nu midden op de dag? De ReisRidders natuurlijk, want die willen niks missen. Gelukkig kunnen we in de Hotels schuilen voor de zon (ja, ook dat kan). Het is daar heerlijk Airco- koel. Bij elk Hotel kun je binnen lopen en kijken, want elk Hotel is een bezichtiging waard. Er is zoveel te zien! Ieder Hotel heeft zijn eigen thema, zoals je op def oto’s kunt zien

.

      Diaserie Las Vegas 1

 

We pakken de volgende dag een buskaart, waarmee we heel de dag over de Strip kunnen rijden en kunnen uitstappen. Sjaak pakt in New York, New York de rollercoaster om de stad in razende vaart en van alle kanten te kunnen bekijken, zelfs op zijn kant en zijn kop. Het is een heftige ervaring, erg spectaculair! En in Circus, Circus doet hij het nog eens over in een rollercoaster, die alleen maar binnen rond vliegt.

Ook ’s avonds is het prachtig om deze lichtstad te bekijken. Wat een kleuren overal! Kijk maar mee.                  

                                                                                                  

                                                                                                   Diaserie Las Vegas 2

5 juni tot 13 juni: Vanaf nu wordt er flink door gereden, wel zo’n 500 km per dag of nog meer. We komen vanaf Las Vegas door de staten Nevada, Arizona, New Mexico, Texas, Louisiana, Mississippi, Alabama richting Florida. We rijden over de Interstate 10 van west naar oost. Het is niet mooi, maar schiet wel lekker op en we rijden om de beurt (Sjaak een beetje meer dan ik).

We vinden het heerlijk om in de auto te vertoeven met de airco aan in de cabine. Het is hier in het zuiden zo heet, dat je denkt dat ze buiten de kachel flink opgestookt hebben. Het is voor een westerling van deze aardbol uit ons kikkerlandje eigenlijk niet te doen.

Of het gezond is, betwijfel ik ook, want we lopen constant in de sauna en vooral bij mij lopen de straaltjes constant van lijf en leden. Het is dus blijven drinken, zorgen dat we tegen de avond pas op een camping aankomen, weinig koken en hopen dat de nacht iets van een klein koel briesje brengt.

We slapen of op campings, maar vaak ook op State Parks, waar je prachtig tussen de bomen of struiken staat, of langs een Meer of in de buurt van de kust. Maar o, wat kan het heet zijn ’s nachts. Aan alle kanten staan de ramen open en dan voel je nog geen zuchtje. De ene nacht slaap je weinig of niet, de andere nacht koelt het iets af, of voel je wat wind en gaat het beter. We zijn het eigenlijk flink zat, die hitte. We besluiten om niet helemaal door Florida te gaan, maar alleen de noordkant te doen. Dan zoeken we zo snel mogelijk de Atlantische Kust op en hopen, dat daar meer verkoeling zal zijn.

We hebben voor Florida al 2x de klok 1 uur vooruit moeten zetten en het tijdsverschil is nu 7 uur met Nederland                         

                                    Diaserie Las Vegas - Florida

We komen overal vriendelijke Amerikanen tegen, die ons busje helemaal leuk vinden.

Behalve als ze horen, dat er geen Airco in zit, dan kraken ze hem helemaal af.

Wie heeft er nu geen AIRCO!!!!

Tegen Sjaak zeggen ze dan: “Nou je vrouw moet toch wel heel veel van je houden” om zo mee te reizen. Er is geen haar op hun hoofd, die daar over denkt.

OP een Parkeerplaats stapt er een flinke Amerikaan uit zijn auto en zegt: “You have travelled all the Countries?” (nadat hij de landenstickers had bekeken op de reserve band). With this thing? (op de camper wijzend). Als ik hem dan onze rit vertel vanuit Zuid-Amerika, via Midden-Amerika naar Noord-Amerika, zegt hij “Congratulations!” Een hele prestatie dus, waar we trots op mogen zijn, al zeg ik het zelf. Nee, een Amerikaan zal dat nooit doen, die vinden die landen maar eng en gevaarlijk.

Trouwens met van die grote bussen valt er in Zuid en Midden-Amerika niet te rijden op de gravel wegen.

Het engste vind ik in Noord-Amerika eigenlijk de weertypes, die ineens kunnen omslaan (gelukkig nog niet meegemaakt) en de waarschuwingsborden: Hurricane Season is here. Be prepared!

In het begin, toen ik dat zag, sloeg de schrik om mijn hart en dacht ik……………..

Gelukkig weet ik nu, dat Hurricanes van te voren worden waargenomen en dus gemeld worden.

In Bayton, bij Houstan kwamen we heel toevallig een medereiziger van de groep tegen, die in Galvestone hun Camper gingen verschepen. Zij hadden meer Noordelijker een Tornado-alarm meegemaakt. Ik kan je vertellen, dat dit geen pretje is.

 

14 juni tot .......: Wij zitten nu in Florida, aan de Noordkust en genieten van onze vakantie. Heerlijk op het gemak, genieten van de hagelwitte stranden en de turquoise zee. De stranden bestaan voor 99 % uit kwartskristal en staan bekend als verreweg de witste stranden ter wereld. Dat klopt wel, want hebben ook nog nooit zulke witte stranden gezien. Het is heel fijn zand, maar stuift niet, heel speciaal. Het is hier prachtig, maar nog steeds heel vochtig warm, rond 35°C of hoger. Het blijft dus sauna-en. Eindelijk hebben we er iets op gevonden en snappen niet, dat we dat niet eerder hebben gedaan. We hebben onze airco gekocht. We hoeven nu zelf niet meer te wapperen met een blaadje, maar de ventilator doet dat nu.

Nadeel is, dat hij ietwat te groot is en wij daardoor nog minder ruimte hebben. Maar voor een beetje frisse lucht in Florida moet je iets over hebben.  Hij werkt de hele nacht prima.  

    

We overnachten onze eerste nacht in Florida op een Beach RV Park en schrikken ons rot van de prijs = met tax $87,50. Omdat we het zat zijn en niet verder willen rijden, doen we het, maar alleen voor een staanplaats gelijk aan zee met full hookup vinden wij toch iets teveel van het goede.

De volgende overnachtingen gaan we toch maar gauw terug in State Parks, waar we voor $50,- minder staan. De plaatsen zijn ook veel meer beschut tegen de zon, als op de RV Parken.

We hebben het Grayton SP en Andrews SP gehad, beiden in de buurt van het strand en het laatste met prachtig uitzicht op de baai met vissende Dolfijnen, Reigers en Pelikanen en springende vissen                                                

                                                      Diaserie Florida Noord 

 

We rijden 18 juni op weg naar het St. George Island SP op een schiereiland, maar komen daar niet aan, omdat ……………….ons campertje het precies halverwege de rit begeeft.

Opeens trekt hij minder en ziet Sjaak dat de temperatuur flink oploopt. De motor valt zelfs stil. Gelukkig kunnen we hem toch nog aan de praat krijgen voor een betere parkeerplek. Gelijk komt er al een Amerikaan aan om ons te helpen. Hij rijdt ons voor naar een garage in de buurt. Deze bekijkt de zaak en komt tot de conclusie, dat het weleens de waterpomp zou kunnen zijn. Hij heeft daar de spullen niet voor en verwijst ons door naar de Ford dealer in Panama City, waar we net vandaan komen. Het wordt een spannend ritje, met een snelheid van 40 tot 45 km per uur in zijn derde versnelling halen we de 60 km en komen bij de Ford dealer aan. Als we een paar keer proberen om harder te rijden en in een hogere versnelling lukt dat niet en moeten stoppen, omdat dan de temperatuur gelijk oploopt.

Bij de Ford dealer bekijken ze de situatie en komen tot dezelfde conclusie, dat het de waterpomp zal moeten zijn. Helaas is dezelfde soort niet te krijgen in Amerika, dus bestellen we de onderdelen via Ford Joosse Vlissingen.

Deze zijn vandaag 21 juni (verjaardags cadeautje) verstuurd en als het een beetje meezit zijn ze hier maandag op de plaats van bestemming.

Wij zitten ondertussen in een hotelletje in de buurt van de garage, maar………………als we het geweten hadden, waren we in een Hotel bij de beach gegaan. We krijgen nl. een bep. bedrag van de verzekering voor een Hotel per persoon. Dat is in ieder geval meer dan we nu kwijt zijn.

Maar goed, we maken er weer wel iets van en zullen vanavond genieten van een heerlijk verjaardagsdiner.

 

We hebben genoten van een heerlijk verjaardagsdiner bij een goed Steakhouse in de buurt.

Bedankt allemaal voor de verjaardagswensen. Heel erg leuk!

 

De volgende dagen lopen we verschillende richtingen, want je mot wat, naar st. Andrews Bay en naar st. Andrews Harbour en ’s maandags liggen we te bakken op het Panama Beach strand.

Meer dan een uur hou je dat niet vol, is veel te heet.  We eten iets bij het Pier Park en gaan dan nog een uurtje zonnen. Het weer is nog heet, maar er valt elke dag wel een bui.

 

Ford Joosse bedankt voor de snelle afwikkeling en het versturen van de onderdelen (waterpomp en stuurbekrachtigingpomp,omdat de een de ander aandrijft). Maandag morgen is het pakje binnen gekomen en dinsdag 25 juni kunnen we weer op weg, onze reis vervolgen richting ……………huis!!!

Na wat boodschappen bij de Walmart te hebben ingeslagen, gaan we richting Talahassee, naar een KOA camping. Dit moeten één van de beste campings zijn, maar voor ons is het de laatste keer geweest. Geef ons de STATE PARKS maar, mooier, netter, goedkoper en in een prachtige omgeving.

De volgende dag ontdekken we, dat de tijd voor de laatste keer 1uur vooruit gegaan is. Tijdsverschil is nu maar 6uur meer met Nederland.

Onze volgende stop is in Fort Clinch S.P., waar we in een “spook”bos staan. Prachtig! Hier zien we de Armadillo, een gordeldier. Deze is nieuw voor ons. We maken hier een flinke wandeling, door het bos en over strand, waar een groep dolfijnen met ons mee zwemt. We zien hier verschillende keren een dood beest/vis/krab liggen, maar weten niet wat het is. (Zie foto’s) Dit is ons laatste verblijf in de State of Florida.

                                             

                                              Diaserie Florida vervolg

 

                                                                 Naar pagina 3

 

www.dereisridders.nl  | 
bezoekerteller
dank voor u bezoek